Круши с мед, джиндифил и канела

Крушите са известни още от древността и човекът отдавна охотно използва този плод. Крушите могат да бъде чудесно начало на деня или прекрасен завършек на вечерта. Те са с ниско съдържание на мазнини и калории, но имат много витамини, минерали и фибри. Крушите са великолепна комбинация от целулоза, пектин, бактерицидни вещества и ферменти, а това ги прави и незаменими, като "чистач" на храносмилателната ни система. .. в прясно състояние, но бихме могли и да поглезим сетивата си с една великолепна рецепта с круши.

Круши с мед, джинджифил и канела

Съставки

  • 1 (750 мл) бутилка бяло вино „Мускат“ или друго сладко десертно вино.
  • 2 чаши обикновен захарен сироп(1:1 или две 2 чаши захар, 2 чаши вода).
  • 1 пръчка канела, разделена на две половини ( или 1 пълна ч.л. канела, около 5 гр.)
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 среден корен пресен джинджифил, обелен и нарязан на ситно
  • 1 ванилия
  • 6 узрели, но твърди круши, обелени

За да подготвите тази рецепта, Ви е необходим около един час и половина. Вижте как се прави.

В малка тенджера се слагат захарта и водата да заврат, след завирането сиропът се остава да къкри в продължение на 5 минути, като  се разбърква от време на време, докато захарта се разтвори. Готовият сироп се сваля от огъня и се остава да се охлади

В достатъчно голяма тенджера, за да се поберат всички крушите едновременно, се слагат виното, вече готовият захарен сироп , ½  пръчка канела, медът, джинджифилът и ванилията. Сместа се оставя да къкри, като се разбърква от време на време, докато медът се разтопи. Добавят се крушите и всичко отново се оставя да къкри, като от време на време крушите се обръщат. След  15 до 20 минути, крушите се изваждат от течността и се оставят да се охладят, а течността ври на слаб огън, докато се сгъсти и намалее наполовина, около още 15 до 20 минути. Охлажда се до стайна температура и се премахва пръчката канела(ако сте използвали такава).  Всяка круша е отделна порция десерт, сервира залята със сгъстения сироп.

Десертът може да сервира и с топка ванилов сладолед.

ПЧЕЛЕН ДАР