Мед, овесени трици и канела за сияйна кожа

Медът е чудесен за кожата! Ето 3 причини, поради които трябва да използвате мед върху кожата си:

  • Медът има естествени антибактериални свойства, почиства порите и предотвратява акнето.
  • Медът забавя процеса на стареене на кожата.
  • Медът овлажнява добре кожата и и предава изключителна мекота и блясък.

Факт е че всичко, което поставите върху кожата се абсорбира директно в тялото. Натуралните съставки нямат еквивалент, а благоприятния ефект, който имат върху кожата, косата и тялото е незаменим. Чистият пчелен мед е натурален продукт. Маските за лице с мед помагат за отпушване на порите, омекотяване и хидратиране на кожата и поддържане на младежкото и сияние.

 

Мед, овесени трици и канела за сияйна кожаЕто какво ще ви трябва за една изключително ефективна и лесна маска с мед: 3 супени лъжици мед,  2 супени лъжици фини овесени трици, 1 чаена лъжичка фин прах канела и вода. Смесете горните съставки и добавете достатъчно вода, за да се получи паста. Нанесете върху кожата си и оставете за 10-15 минути да подейства. Измийте добре. Препоръчително е използването на маската веднъж седмично.

 

Най-голямото предимство на домашно приготвената маска за лице е това, че знаете точно какъв е съставът и. Какво имаме в тази маска? Мед, овесените трици, канела и вода –четири натурални продукта, подбрани от вас.

За ползите от меда може да прочете много в pchelendar.com . Овесените трици са полезна за организма храна и прекрасен козметичен продукт. Те съдържат полизахариди, които стават гелообразни във водата и оставят защитен филм върху кожата, омекотяват я без да я омазняват, съдържат сапонини (естествени почистващи препарати), имат противовъзпалителни свойства,  помагат за премахването на мъртвите кожни клетки и имат избелващ ефект върху кожата успокоява кожата. Канелата е силен антиоксидант  и помага за регулирането на хранителните вещества, действащи благоприятно върху кожата, както на лицето, така и на тялото. Канелата помага и за по-добро кръвоснабдяване на кожата. Съчетаването на мед, овесени трици и канела ви дава удивителни резултати - чиста и сияйна кожа на лицето за дълго време.

ПЧЕЛЕН ДАР