Натурален освежаващ тоник за лице с мед, меден оцет и лавандула

Факторите, които влияят зле на здравето и вида на кожата ни са много - неправилно хранене, мръснен въздух, прекомерно излагане на слънце, дехидратация, неподходящи козметични продукти и др.  С течение на годините трябва да се грижим по-добре за кожата си, ако искаме да  тя да не изглежда безжизнена, отпусната или проблемна.

Много козметични продукти претендират за почти магично действие. Изглеждат обещаващо, но истината обаче е, че много от тях съдържат вредни съставки, които с времето водят дори и до алергични реакции. По-добри ли са от това, което може да си приготвите сами в домашни условия с натурални съставки? Всеки сам преценява. Използването на натурални продукти няма да ни даде мигновен ефект, но благотворното им влияние върху нашата кожата ще бъде трайно и без опастност за здравето ни. Независимо дали имате пъпчици, неравен тен, запушени пори, отпусната кожа, този домашен тоник от мед, меден оцет и лавандула ще ви изненада приятно.

Той е без агресивни съставки и действа изключително добре. Ежедневната му употреба не ще нанесе щети на кожата ни.

МЕДЪТ съдържа естествени антиоксиданти, има антигъбични и антимикробни съставки, които защитават кожата от околната среда и дори лекува ранички, обриви и инфекции. Медът овлажнява кожата и и помага да изглежда по-млада и свежа. Пчелният мед е богат на хранителни съставки - магнезий, калий и калций и други, а всички те помагат на кожата да регенерира и по-лесно да възстановява клетките си.

МЕДЕНИЯТ ОЦЕТ  възстановява pH баланса, подпомага кръвообращението, подхранва и подмладява кожата, притежава антисептични свойства, които помагат в борбата с микробите и бактериите.

ЛАВАНДУЛОВОТО МАСЛО има много силно антибактериално действие особено срещу стрептококи, гъбички и вируси, има успокояващи и обезболяващи свойства, засилва регенерацията на клетките.

Независимо дали имате пъпчици, неравен тен, запушени пори, отпусната кожа, този домашен тоник ще ви изненада приятно.

Какво е необходимо

1 с.л. чист пчелен мед (по възможност с органичен произход)

1/3 ч.ч. топла дестилирана вода (или филтрирана)

1/4 ч.ч. натурален меден оцет (или ябълков)

5 капки лавандулово масло

Медът е чудесен ексфолиант и премахва мъртвите клетки, като подпомага растежа на нови и здрави клетки. Освен това медът повишава еластичността и така кожата изглежда по-стегната и гладка.

Меденият оцет почиства перфектно и оставя кожата гладка и свежа, като същевременно спомага за регулирането на рН-баланса. Изравнява и освежава тена.

Маслото от лавандула има силно антибактериално действие и убива бактериите, които причиняват пъпки.

Как се приговя

Загрейте водата на ниска температура. Свалете от огъня и прибавете меда. Разбърквайте, докато медът напълно се разтвори. Добавете медения оцет и капчиците масло, отново разбъркайте. Готово!

С такъв продукт, за разлика от продуктите в аптеките, вие винаги ще знаете какво слагате върху кожата си. Използвайте веднъж или два пъти на ден. Съхранявайте в стъклено шишенце на тъмно и хладно!

 

* Информацията, публикувана или предоставена на сайта www.pchelendar.com е само с информационна цел и не е предназначена да замени медицински съвети или рецепти. Освен това ползите могат да варират в зависимост от вашата възраст, метаболизъм, здраве и начин на живот.