Кашлица – медът помага

Кашлица е основен симптом на заболяванията на дихателната система, може да се появи в резултат на други състояния и заболявания, може да бъде алергичен проблем или вследствие на прекарана вирусна инфекция. Лечението на кашлицата е свързано преди всичко с нейното диагностициране и лекуване на основното заболяване, което я причинява.

Кашлица – медът помага. Народната медицина познава различни средства, чрез които може да си подсигурите много ефикасни лекове срещу кашлица.

За спиране на дразнеща кашлица - моркови, ряпа, прясно мляко и мед. Смесват се в равни количества прясно изцедени сокове от морковите и ряпата.  В друг съд се смесва топло, но не горещо прясно мляко и мед, разбърква се добре и се добавя първата смес, като двете са в съотношение 1:1. От лечебния сок се приема 6 пъти дневно по 1 чаена лъжица.

За облекчаване на възпалението в гърлото, причинено от грип и настинка, при децата може да използвате мед и банани – чудесен вкус и изключително лесен за приготвяне илач. Към два обелени и намачкани банана се добавят 400 милилитра вряща вода или прясно мляко. Слага се капак на съда, в който са съставките и така престоява около 30-минути, след което се добавя и меда. Приема се 4 пъти дневно по 100мл.

Друго средство е така наречената „медена превръзка”. Приготвя се от малко мед, брашно и растителна мазнина(зехтин препоръчително), които се омесват до получаването на гъста налепяща смес. Когато е готова се поставя върху салфетка, а върху частта която ще попадне върху кожата се подлага марля, като може да се прикрепи към с превръзка. „Медената превръзка“ има загряващо действие и се налага върху гърдите, далеч от сърцето или върху гърба и се оставя да действа два-три часа. Процедурата се повтаря няколко дни. 

Рецепти са от народната медицина.

ПЧЕЛЕН ДАР