Защо мед и сурови ядки

Установено е, че жените, които се ограничават от сладките изкушения, са по-кисели в сравнение с жените, които редовно похапват сладки и тестени изделия. :) Най-добрата алтернатива на шоколада(сладкото, захарта) е пчелният мед.

Направено е изследване, което доказва, че всекидневната консумация на 100 грама орехи, разбъркани с лъжица мед 2-3 часа преди сън, има особено благоприятен ефект върху човешкия организъм. Всъщност, комбинацията от мед и орехи може да замести дори антидепресантите и да се погрижи за доброто настроение на хората.

Орехите са източник на желязо, йод, мед, фосфор, цинк, фибри, витамини от група B, витамин C, витамин E и имат висока енергийна стойност и са добри антиоксиданти. Орехите подобряват мозъчната дейност, намаляват риска от сърдечни заболявания, укрепват цялостното здравословното състояние.

Лешниците имат не отстъпват на орехите по полезни свойства. Лешниците имат високо съдържание на протеини мазнини, витамини и минерали, богати са на магнезий, осигуряват и значителни количества антиоксиданти. Помагат на нервната система, предпазват сърцето, могат да намалят възпалителните процеси.

Бадемите са сред най-предпочитаните ядки. Освен, че имат изключителен вкус, те са богати на витамин Е (37% от дневната препоръчителна доза), който играе съществена роля за нормалното функциониране на имунната система, имат мощни антиоксидантни свойства, съдържат калий, калций, желязо, магнезий и фосфор и протеини.  Включват ги в диети за предпазване на сърцето (самите бадеми наподобяват сърце). Помагат при малокръвие, нарушения в зрението, хипертония, проблеми със сърцето, намаляват също риска от атеросклероза и депресия.

Или - Ядките са висококонцентрирани натурални храни, които предпазват тъканите от увреждания. Те са чудесен източник на някои микроелементи, които се срещат по-рядко в другите хранителни продукти и почти нямат въглехидрати. Комбинацията от пчелен мед и ядки е истински здравословен еликсир. 

 

Поръчайте тук >>> своя еликсир за здраве, дълголетие, енергия и повече усмивки.