Моркови, пчелен мед и лимон – прекрасен старт на деня

Чувствате се уморени, боледувате често - организмът подсказва, че имате нужда от витамини и засилване на имунната система. Опитайте с прясно изцеден сок от моркови, пчелен мед и лимон- ПРЕКРАСЕН СТАРТ НА ДЕНЯ.

Морковите притежават чудесни вкусови и хранителни качества, те са полезни и достъпни. Основното им съдържание е: инвертна захар; пектин, лецитин, много ензими, етерични масла, терпени, минерални вещества - калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, йод, желязо и микроелементите манган и мед и разбира се витамини - каротин (провитамин А), витамини B1, B2, РР, Е, С.

Морковите съдържат 4 пъти повече каротин, отколкото доматите. Твърди се, че поради високото съдържание на витамин А редовната консумация на моркови укрепва зрението. Витамините от групата укрепват нервната система и помагат за по-добрата концентрация, а витамин Е се бори с малокръвието. Високото съдържание на целулоза стимулира функцията на храносмилането и перисталтиката на дебелото черво. Морковът се различава от другите зеленчуци и с по-високото си съдържание на калиеви соли, необходими при при болести на сърцето, кръвоносните съдове и бъбреците.

Лимоните - пречистват, тонизират, дезинфектират, успокояват. Лимоните са най-богати на витамин С от всички цитрусови плодове и са много ефективни в лечението и профилактиката на инфекции в организма. Както при морковите, така и при лимоните има високо съдържание на витамини от група В, които освен че положително влияят на нервната система,  улесняват усвояването на захарите от организма и предпазват от сърдечносъдови заболявания. Техният минерален състав е богат на калий. 

Лимоните, въпреки че са кисели на вкус, те са абсолютно алкална храна с богат на калий минерален състав. Лимоните пречистват тялото от токсините и вредните бактерии, помагат на организма да отдели и излишните течности.

Пчелният мед притежава антибактериални и антигъбични свойства. Той е естествен източник на витамини, минерали и антиоксиданти. Дава енергия и намалява умората и още, още...

Представете си каква "витаминозна бомба" може да приемете с един прясно изцеден сок от моркови, пчелен мед и лимони.

ПЧЕЛЕН ДАР