СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ С ПЧЕЛЕН МЕД. Меден сладкиш

СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ С ПЧЕЛЕН МЕД. Меден сладкиш

Меден сладкиш – истинско сладко изкушение - мек, вкусен и много лесен за приготвяне, с истински съставки. Идеален е към закуската с чаша чай, мляко или кафе. Трябва да бъда честна, този път използвах манов мед, той все още не е съвсем кристализирал, а и обичам леко трапчивия му привкус, но ако вие предпочитате друг пчелен мед – използвайте този който обичате – акация, билков, мед от слънчоглед или друг. Това е един наистина лесен за приготвяне меден сладкиш, който ще се услади на малки и големи.

Съставки:

300 гр брашно тип 00

150 мл прясно мляко

150 гр пчелен манов мед

120 мл слънчогледово олио или от други семена

50 гр захар

2 яйца

1 бакпулвер и пудра захар за поръсване

 

Приготвяне:

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта до получаване на пухкава смес. Продължете да бъркате докато добавяте млякото на стайна температура, меда и олиото. Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към така получената смес, като продължавате да разбивате с миксера. Когато получите гладка хомогенна смес, я изсипете в намазана и набрашнена форма за печене или на хартия за печене. Печете медения сладкиш в предварително загрята фурна на 160 ° за около 50 минути, или до готовност. Извадете го от фурната и го оставете напълно да се охлади. След това поръсете с пудра захар.

 

Да ви е вкусно!

ПЧЕЛЕН ДАР

*Информацията, публикувана или предоставена на сайта www.pchelendar.com е само с информационна цел и не е предназначена да замени медицински съвети или рецепти. Освен това ползите могат да варират в зависимост от вашата възраст, метаболизъм, здраве и начин на живот.