КРЕМ с печена ТИКВА, МАСКАРПОНЕ и МЕД – вкусен и лесен десерт

 

Здравейте, мили хора! Обичате ли тиква? Десертите с тиква са толкова леки и вкусни, а в повечето случаи и много лесни за приготвяне. Ето например този крем – за нула време стана и е доста добър. Но освен вкусна, тиквата е полезна и с ниско съдържание на калории, високо съдържание на хранителни вещества, така че да можете да и се насладите спокойно. Тиквите още са изключително богати на бета-каротин и са чудесен източник на протеин, а два антиоксиданта - лутеинът и зеаксантинът, открити в тиквата, подпомагат предотвратяването на катаракта и могат да забавят развитието на макулна дегенерация. Тиквата има големите количества витамин А и витамин С, полезна е за кожата и сърцето. За ползите от меда и суровите ядки няма да пиша сега, но комбинацията на тиква с мед и ядки е върхът.

КРЕМ с печена ТИКВА, МАСКАРПОНЕ и МЕД – вкусен и лесен десерт

Съставки:

200г. натурално изпечена тиква (без захар или друг подсладител), 200г. маскарпоне, 200мл.прясно мляко, канела на вкус, 2-3 с.л. пчелен мед, малко на едро смлени орехи.

Приготвяне:

Ако имате останала печена тиква – възползвайте се и направете този десерт с печена тиква и пчелен мед, ако не – просто си изпечете и направете два десерта – тиква с мед и орехи и крем от печена с тиква с маскарпоне и мед. Бързо лесно и много вкусно!

Този десерт се приготвя наистина много лесно. Към маскарпонето добавяте ½ от млякото и разбърквате, прибавяте 2с.л. пчелен мед и отново разбърквате. Тиквата я намачквам с вилица – обичам да усещам парченцата тиква – направо се топят в устата. Добавям другата ½ мляко и отново разбърквам, канела на вкус . Разделям сместа на две и ½ от добавям към маскрапонето.

В чашки редувам - маскарпоне, тиква, маскарпоне, поръсвам с ядки, декорирам с късчета тиква, МЕД за разкош и готово.

Да ви е вкусно!

ПЧЕЛЕН ДАР