ВЪЛШЕБЕН ЕЛИКСИР – мед, лимони и чесън

ВЪЛШЕБЕН ЕЛИКСИР - мед, лимони и чесън

Комбинацията мед, лимон и чесън е невероятна за тялото. Наричат я „Вълшебен еликсир“, защото дарява здраве и дълголетие. Тя значително ще подобри много основните процеси в организма ви и ще ви помогне да засилите имунитета си, да се справите с високия холестерол, да се преборите с кашлицата и да успокоите различни възпаления.

Благотворното въздействие на трите съставки се изразява в:

- укрепване на имунитета и засилване устойчивостта на организма към грип и други вирусни заболявания;

- прочистване на кръвоносната система и тялото от токсини, и оптимизиране на метаболитните процеси;

-  стимулиране регенерацията на клетките;

- подкрепяне дейността на сърдечно-съдовата система.

Начин на приготвяне: Има различни варианти на този вълшебен еликсир, ние сме си го приготвяли така: 500г пчелен мед,  5 средно големи лимона, 5 средни глави чесън.  Измийте лимоните и отстранете семките им и ги блендирайте (или нарежете на ситно). Обелете чесъна, изплакнете скилидките под течаща вода, оставете ги да подсъхнат и след това ги накълцайте. Смесете меда, лимоните и чесана в стъклен съд, затворете го и го оставете на тъмно място при стайна температура за седмица. След това прецедете получената смес, прехвърлете в стъклена бутилка или в удобен за вас съд с плътно затваряне и съхранявайте в хладилник.

Препоръчителният прием е два пъти дневно по една супена лъжица в чаша вода - сутрин на гладно, а вечер час - час и половина след вечеря, но не по-малко от час преди лягане, тъй като еликсирът има изразен тонизиращ ефект.

Бъдете здрави!

*Информацията, публикувана или предоставена на сайта www.pchelendar.com е само с информационна цел и не е предназначена да замени медицински съвети или рецепти. Освен това ползите могат да варират в зависимост от вашата възраст, метаболизъм, здраве и начин на живот.