Обратно в училище - проблеми и решения

 

Основният проблем по време на вирусно заболяване е нарушаването на биологичния ни ритъм и факта, че имунната ни защита е отслабена. Умора, главоболие, температура, мускулни болки, дискомфорт, какво правим ? Стараем се да се адаптираме, опитваме се да спим повече, да се храним здравословно, да почиваме … 
 

За децата връщането в училище означава връщане в общността, възобновяване на дейности, радост и щастие. За родителите нещата са малко по-различни. Те са наясно, че по време на занятията малките не само споделят пространството със съучениците си, но и микробите. Вирусите се разпространяват бързо по въздух, чрез директен контакт с болен човек или чрез докосване на предмет от последния. Как защитавате детето си? 

Има елементарни действия, като измиване на ръцете, предпазване на устата при изкашляне или кихане и избягване на контакт с болните. Всичко това наистина може да предотврати развитието на микроби, но е трудно да предпазите детето си на сто процента. Ето защо трябва се действа в посока укрепване на имунната система и да консумираме храни, богати на антиоксиданти.

Ако детето ви има проблеми с ниския имунитет, помнете - пчелните продукти ще помогнат за укрепването му. Твърди се, че идеалният вариант е да се започне лечение и профилактика с три продукта едновременно, защото по този начин тялото елиминира натрупаните токсини по-лесно, функциите на вътрешните органи се подобряват, клетъчната регенерация се ускорява и клетките се подновяват. За да предотвратим заболяванията като грип и настинка, експертите съветват да консумираме пчелни продукти всеки ден, с малки почивки. 

Медът е една от най-полезните храни. Той допринася за добро здраве и спомага за предотвратяване появата на много общи заболявания. Медът подобрява храносмилането, може да бъде здравословен заместител на захарта, което го прави подходящ за консумация и от деца.

Прополисът е подходящ за всякакъв вид инфекции. Прополисът е естествен антибиотик и стимулатор за имунната система, както за пчелите така и за хората, а проучвания сочат, че лекува над 40 вида болести.

Пчелното млечице има множество терапевтични приложения. Подходящо е както за възрастни, така и за деца, и е изключително полезно за мозъка ни.  Наборът от хранителни вещества в него оказва подсилващо действие на организма за борба с външни агресори. То има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, което го прави изключително полезно в сезона на грипните и простудни заболявания.

Пчелният цветен прашец осигурява аминокиселини, протеини и ензими в организма.

Защо да ги консумирате едновременно? Защото именно синергията на пчелните продукти ги прави толкова ефективни. 

Защо да ги консумираме цял ден?  Максималният ефект на пчелните продукти се усеща през първите 4 часа след прилагане. Впоследствие най-активните вещества се елиминират чрез урината. Така след това време тялото остава беззащитно и вирусите могат да атакуват. 

Какви са краткосрочните ползи? Ползите, които се усещат след консумация на прашец или пчелно млечице, са свързани с енергията и функционалността на вътрешните органи. 

Какви са дългосрочните ефекти?  След няколко седмици редовна консумация на пчелни продукти, започва малко по малко обновяването на клетките. Важните органи в нашето тяло се нуждаят от време, за да се регенерират напълно. Ето защо консумацията на пчелни продукти трябва да е дълготрайна. Те действат бързо срещу често срещани разстройства, но за да се лекуват и предотвратяват по-тревожни заболявания, пчелните продукти трябва да се консумират редовно.

 

* Информацията, публикувана или предоставена на сайта www.pchelendar.com е само с информационна цел и не е предназначена да замени медицински съвети или рецепти. Освен това ползите могат да варират в зависимост от вашата възраст, метаболизъм, здраве и начин на живот.