ПЧЕЛЕН ВОСЪК ОТ РАЗПЕЧАТКИ

5 от 5 / 1 гласа
5.00 лв.

Пчелният восък е сложно химично вещество, което досега не е получено по изкуствен начин. Той представлява смес от много химични съединения - сложни етери, свободни мастни киселини и наситени въглеводороди. Пчелният восък от разпечатки е най-чистият восък от кошера.

НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН ПРОДУКТ, добит в Природен парк „СТРАНДЖА“ от БИО сертифицирани пчелини.

Опаковка: 60 гр. /±5%/

Съхранение: На стайна температура, без пряка слънчева светлина, в добре затворена опаковка.

Пчелният восък съдържа свободни киселини, алкохоли, въглеводороди, аромати и има благотворно въздействие върху човешкия организъм и има доказани противовъзпалителни качества. Използва се за лечение на горните дихателни пътища - правят се инхалации, ползва се при процедури с топлолечение - при ревматизъм, проблеми с мускулите, неврит, оказва регенериращо действие върху увредените клетки и тъкани. Пчелният восък е в състава на стотици кремове и мехлеми.

Пчелните разпечатки са капачетата на килийките, които защитават меда - естествено надградената пчелна пита. Те съдържат в пъти повече микроелементи, витамини, защитни вещества.

100 % чистият восък е с бял цвят. Колкото повече престоява в кошера, толкова повече променя цвета си. Като готов продукт, пчелният восък е с еднороден цвят (от светло жълт, до кафяв) и структура, мирише на мед, няма вкус.

Пчелният восък е изключително устойчив по отношение на външната среда –запазва своите полезни качества в продължение на много време и има способността на поема голямо количество топлина, без това да разваля неговите качества. Висококачествения пчелен восък с времето се покрива с белезникав прах.

ЗАПОМНЕТЕ: ВОСЪКЪТ ИМА "ПАМЕТ" - всичко, което минава през восъка в пчелния кошер, оставя своя траен белег там

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПЧЕЛНИЯ ВОСЪК ТУК >>>