12 природни антибиотика

Имунната ни система е защитата на организма ни срещу всяка болест. Тя реагира, както на нездравословна храна, така и на здравословна.  Тези 12 природни антибиотика засилват способността на тялото ни да се бори, защото укрепването на имунната система не е важно само, когато трябва да се възстановим от някое заболяване, но и за поддържане на нормален и живот.

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - ycпoĸoявa възпaлeнo гъpлo, сваля температура, мoжe дa пoнижи xoлecтepoлa, спoмaгa при oтcлaбвaнe и контрол на кръвната захар, изчиcтвa aĸнeтo и има имa изĸлючитeлнo ниcĸo cъдъpжaниe нa ĸaлopии и зaxap.

ЧЕСЪН - прочиства натрупванията в артериите, сваля кръвното налягане и понижава нивата на холестерола, предпазва организма от тежки метали, бори се с настинките, повишава имунитета, помага при разстройство и болки в ушите, облекчава ухапванията от насекоми.

КРОМИД ЛУК -  има доказани противомикробни и антисептични свойства - действа като антибиотик, подобрява работата на храносмилателната система, понижава лошия холестерол, високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, както и от инсулт, облекчава кашлица, настинка, грип и бронхит.

ЛЮТИ ЧУШКИ - подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма, като и настроението - намаляват стреса значително , полезни са за сърцето, подобряват циркулация на кръвта в организма, лекуват хрема и настинка и правят имунната система по-силна.

ДЖИНДЖИФИЛ - има противовъзпалителни свойства, помага при болки в мускулите и ставите, намалява болките при мигрена, има антитуморно действие, детоксикира и дезинфекцира, влияе положително върху потентността, намалява риска от затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания, увеличава енергията.

КОРЕН ОТ ХРЯН – облекчава симптомите на остър бронхит и остър синузит, кашлица и болките в гърлото, помага при уринарни инфекции, болки в бъбреците, задържане на течности, подпомага дейността на дихателната система, поддържа здравето на костите.

МАСЛО ОТ РИГАН – защитава имунната система, предотвратява появата на хронични заболявания, забавя клетъчното стареене, грижи се за стомаха, помага при косопад и болки в мускулите, използва за лечение на бактериални инфекции на кожата или рани, облекчава алергичните симптоми.

КУРКУМА – мощно природно противораково средство, има противовъзпалително, антиоксидантно, противораково, диуретично, детоксикиращо действие, помага чернодробни заболявания, заболявания на пикочо-половата система.

КАНЕЛА – допринася за разреждането на кръвта, има антимикробно действие, полезна е за работата на мозъка, успокоява възпаленията, помага на диабетиците в борбата с високата кръвна захар, използва се и при стомашно-чревни разстройства.

ЕХИНАЦЕЯ – тя е един от най-мощните природни модулатори и стимулатори на имунната ни система, има противовирусен и антибиотичен ефект, прилага се успешно за лечение на рани, херпеси, възпаления, изгаряния, уринарни и респираторни инфекции.

БОРОВИНКА /ЧЕРВЕНА/- мощен антиоксидант, защитава тялото от инфекции на пикочните пътища, както и помага при лечението им, използва се при  камъни в бъбреците, понижава холестерола, защитава клетките от увреждане, предотвратят бързото израстване на тумори, полезна е и за сърцето.

ПЧЕЛЕН МЕД – оказва невероятно влияние върху целия организъм на човека.

ПЧЕЛЕН ДАР