БИЛКОВ МЕД

0 от 5 / 0 гласа
13.00 лв.

100 % натурален пчелен мед, наситен с горски и ливадни билки, с неустоим аромат на липа, мащерка, детелина, акация, мента, кантарион, риган…  и много плътен вкус - невероятно вкусен ПЧЕЛЕН МЕД.

Полифорният мед известен като билков е с комплексни качества. По своята същност той е уникален, тъй като белезите му се определят от характерната растителност за различните райони и периоди на годината.

РЕКОЛТА 2023 - ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ!

 

Билковият мед перфектно съчетава вкуса на всички диворастящи летни цветя и билки. Вкусът му е сладък и флорално наситен, а всяка лъжичка от него предизвиква експлозия от аромати. В зависимост от вида растения, от които е събиран, билковият мед варира по вкус, цвят и аромат. Биковият мед може да бъде от всички нюанси жълто до червено. В състава му влизат полезни вещества от различни растения като: глушина, памуклийка, усойниче, подъбиче, мащерка, мента, дива липа, акация, жълт кантарион, глог, бодил, детелина, здравец и още и много други, които виреят в близост до пчелините ми. 

Билковият мед е вкусен и полезен, с нежен аромат и с високи хранителни и лечебни качества. Билковият мед има комплексно действие свързано със засилване на обмяната на веществата и стимулиране защитните сили на организма. Има и подчертано профилактично и лечебно действие на дихателните пътища, при хронични ринити и синуити, стомашно – чревния тракт, преумора.

Нашият 100 % натурален и биологичен пчелен билков мед е наистина наситен с горски и ливадни билки, с неустоим аромат и с много плътен вкус - невероятно вкусен ПЧЕЛЕН МЕД е – да си го похвалим малко. НО има едно „но“ – мисля хубаво „но“ , тази година и затова решихме да направим това видео. Ако имате време изгледайте го, а ако имате въпроси – свържете се с нас!

 

НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН ПРОДУКТ, добит в Природен парк „СТРАНДЖА“.

Реколта: 2023г

Стъклен буркан 750 гр. /±5%/

Общ състав: Въглехидрати, витамини, минерали, ензими, органични киселини, антиоксиданти, липиди. Хранителни стойности в 100г: Енергийност 304kcal, Протеин 0,4g, Въглехидрати 82,4g, Мазнини 0g.

Съхранение: На хладно без пряка слънчева светлина, далеч от продукти  излъчващи миризма.

МЕДЪТ НЕ Е ФИЛТРИРАН, НЕ Е ПАСТЬОРИЗИРАН. СЪДЪРЖА ИЗВЕСТНО КОЛИЧЕСТВО ПОЛЕН И МАЛКИ ЧАСТИЦИ ВОСЪК.

Кристализацията е естествен процес, който по никакъв начин не променя качествата на меда! Промяната се състои единствено в структурата и цвета на меда.