КЛЕЕВА ТИНКТУРА

5 от 5 / 1 гласа
5.00 лв.

Прополисът – естественият антибиотик!

Пчелният клей притежава широк антимикробен спектър има противовъзпалително, антисептично, дезинфекциращо, болкоуспокояващо и противогъбично действие. Прополисът има комплексно влияние върху повечето известни вируси, а бактериите не са адаптират към него.

 

Прополисът (пчелният клей) е уникално вещество, което се добива от пчелите, извличайки растителна смола. Прополисът притежава силни противомикробни, противовирусни, противорадиационни действия. Този пчелен продукт има изразен мощен антибиотичен и антимикотичен ефект. Служещ като лекарство за пчелното семейство, клеят е известен като природен антибиотик и имуностимулатор при хората.

Прополисът е отличен естествен лечебен продукт. Единственият риск при неговата употреба е алергична реакция, която се наблюдава при около 5% от хората. Важно е да се знае, че прополисът от различни географски райони може да има различен химичен състав и съответно да се проявят някои разлики в биологичната активност.

Прополисът се използва под форма на спиртен извлек – клеева тинктура.

КЛЕЕВАТА ТИНКТУРА е лек за много болести. Тя унищожава гъбички, бактерии и микроспори и спомага за изграждането на здрава съединителна тъкан. Клеевата тинктура представлява спиртен разтвор на прополис. Употребява се вътрешно и външно, като в зависимост от предназначението й се използват различни проценти от 2% до 30% .

Употреба:

За профилактика, приемът е сутрин 10-20 минути преди храна, разтворен в малко вода или мляко - при възрастни до 25-30 капки, при деца се използват толкова капки на колкото години е детето. С лечебна цел това количество се приема 2-3 пъти дневно. Не се препоръчва продуктът да се дава на деца под 3-годишна възраст.

КЛЕВАТА ТИНКТУРА действа при хипатит, потиска растежа на злокачествените клетки, прилага се при колит, гастрит и язва, остри вирусни заболявания, високо кръвно налягане, заболявания на дихателната и кръвоносната система, УНГ заболявания, хронична умора и смущения при менопауза.

Външното приложение на клеевата тинктура е подходящо при заболявания на устната кухина - херпеси, афти, гингивит, пародонтози, глосити и при заболявания на кожата - повърхностни наранявания, акне, пустули, рагади.

Стъклено шише с капкомер 20мл.

Състав: Прополис добит от БИО сертифицирани пчелини разположени в ПП "Странджа" и етилов алкохол.

Съхранение: На хладно, недостъпно за деца място, далеч от влага и пряка слънчева светлина.