МЕД С ВОСЪЧНИ РАЗПЕЧАТКИ

5 от 5 / 1 гласа
13.00 лв.

Невероятното изживяване, на което можете да се насладите още днес! Мед с восъчни разпечатки е най-лесния начин да се докоснете директно до кошера, усещайки всичките му аромати, възползвайки се от всичките му богатства.

 

Пчелните разпечатки са капачетата на килийките, които защитават меда и пилото от външната среда, а в случая и част от естествено надградената пчелна пита. Те съдържат в пъти повече микроелементи, витамини, защитни вещества. Мед с восъчни разпечатки или т.нар. пчелна дъвка съдържа много биологично активни вещества – мед, восък, прополис, цветен прашец, мастно– и водоразтворими витамини, органични съединения (протеини, органични киселини, ензими, мазнини, въглехидрати), смоли, етерични масла и др. Единствено във восъчните (пчелните) разпечатки се намира ензимът Лизозим, който се съдържа в телесните течности на човека, като кърмата и сълзите. Този ензим действа като анти-бактериални агент и помага да не навлизат в тялото чужди бактерии.

Восъчните разпечатки са с превъзходен меден вкус, много полезни против ангини, тонзилити, болки в гърлото и венците, за общо укрепване и тонизиране. Може просто да дъвчете разпечатките за няколко минути като обикновена дъвка. Восъкът оказва сам по себе си мек масажиращ и пилинг ефект, като по този начин действа почистващо върху лигавицата на езика, устната кухина, заздравява венците, освежава емайла на зъбите. Този ефект се подсилва от антибактериалната и дезодорираща активност на натуралния пчелен мед, който придава на продукта неповторим и уникален ненатрапчив меден вкус.

Мед с восъчни разпечатки, може да приемате по 3-4 пъти дневно по една супена лъжица.

 

НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН ПРОДУКТ, добит в Природен парк „СТРАНДЖА“.

Реколта: 2023г

Стъклен буркан 450 гр. /±5%/

 

Кристализацията е естествен процес, който по никакъв начин не променя качествата на меда! Промяната се състои единствено в структурата и цвета на меда.

Съхранявайте продукта при стайна температура, без пряка слънчева светлина, за да запази полезните си свойства. НЕ хранете с мед деца под 2 -годишна възраст!