Пчелен цветен прашец от ПАМУКЛИЙКА

0 от 5 / 0 гласа
18.00 лв.

ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ ДОБИВ 2023Г.!!!

Пчелният цветен прашец от ПАМУКЛИЙКА (Скална роза/ Cistus creticus (incanus)) е натурално средство за подобряване на естествената защита на организма срещу вируси и инфекции. Прашецът от ПАМУКЛИЙКА се счита за „СУПЕРХРАНА“, която дава сила, енергия и издръжливост на организма. Има общо укрепващо действие, допринася за подобряване на общата кондиция на тялото и увеличаване на физическите му способности.

Пчелините ни се намират в ПП “Странджа“, а тук са и най-големите находища на ПАМУКЛИЙКА в България. Може би това е и причината, прашецът от памуклийка да се среща и с наименование странджански цветен прашец.

Опаковка: 350г /±5%/

Растението ПАМУКЛИЙКА

Памуклийката представлява храстовидно слънцелюбиво растение с червеникаво-кафяви стебла, овални плисирани листа и с нежни намачкани розово-лилави цветове, които денем ги има – нощем - не ( цъфва призори и до ранния следобяд листенцата на цветчетата и вече са окапали). Тя расте на ниски туфи, среща се предимно в сухия климат на Средиземноморието, а у нас – мисля, че само тук в Странджа и малки части от Родопите.

Скалната роза – Памуклийката е билка съхранила лечебните си качества през вековете.  Съдържа голямо количество полифеноли и има силно антиоксидантни, противовирусни, имуностимулиращи, детоксидиращи и противогъбични свойства. Също така, отстранява някои токсични тежки метали от организма и затова се препоръчва на пушачите. Има способността да улавя и свободните радикали. Забавя стареенето на организма, помага при инфекции на пикочните пътища, бори с проблеми в стомашно чревният тракт, грижи се за сърцето ни и чудесно средство е и за профилактика устна хигиена.