Печени червени ЧУШКИ с МЕД и МЕДЕН ОЦЕТ

Здравейте, мили хора, петък вечер е – хубава и спокойна да е! Както обещах – влизам в кухнята- вярно е, много съм далеч от Master Chef, но имам идея, да ви покажа някои много вкусни, приготвяни по полезен начин и с по-здравословни продукти, като нашия МЕД разбира се или ОЦЕТА ни. Всъщност, употребата на всеки КАЧЕСТВЕН МЕД е в пъти по-добре от употребата на захар, така че дори и да не изберете нашите продукти - огледайте се около вас- със сигурност ще има поне един ПЧЕЛАР, който може да ви предложи добър и истински МЕД. И така, докато все още има червени чушки, тези последните баща ми, бог да го прости, ги наричаше поберки и казваше: „Опитай, тате, поберките, много са вкусни…“ и прав беше. Че…, ако си намерите точно такива червени чушки, наистина опитайте рецептата с тях, но и каквито да сложите – получава се супер!
Обикновено ги приготвям за мен и съпруга ми. 6-7 чушки са достатъчни, но вие може да я направите с колкото искате, а съотношението зехтин, мед и оцет е на вкус, както и всичко друго.
Какво е необходимо освен печен #червенпипер – 1.с.л. ПЧЕЛЕН МЕД, 3с.л. ЗЕХТИН, 3-4с.л. МЕДЕН ОЦЕТ, 3-4 скилидки ЧЕСЪН, МАГДАНОЗ и КОПЪР на вкус. Единствената тънкост при приготвянето на рецептата е да разбъркате добре пчелния мед, защото ще остане на дъното и няма да придаде добре деликатната си сладост и аромат на всички чушки. Знаете - той трудно се разтваря. Това е. Да ви е сладко!
 
ПЧЕЛЕН ДАР