Красивата коса е здравата коса

4 натурални маски с мед за суха и повредена коса

Косата е доста невероятна - докато изглежда здрава, блестяща и пълна с живот, годините не бива да ни притесняват J. Но, днес,  поставяме в косата си толкова много продукти, използваме високи нива на топлина, за да я оформим по определен начин и да постигнем определен външен вид, дори без да се замисляме за това, какво всъщност правим.  С времето косата ни изтънява, оредява и губи своята еластичност и блясък. Красивата коса е здравата коса. По рафтовете на магазините има толкова много продукти за поддържане на косата, че често се чудим, кой да изберем.  – подходящ ли е, информацията на етикета за моята коса ли се отнася – вярна ли е... . „Здравето отвътре личи отвън“, важи в пълна сила и за косата. То се постига по два начина – вътрешно, чрез всекидневно консумираната подходяща храна и външно чрез маски. Използвайки природните блага можем само да спечелим. За да бъде здрава косата ни, не е необходимо да се лутаме по рафтовете на магазините, а да потърсим в собствената си кухня J МЕД и някои други натурални продукти.

Защо пчелен МЕД (и други неща)?

Ако имате суха или повредена коса, медът може да помогне. Той е естествен овлажнител, медът привлича влагата. Също така е пълен с антиоксиданти и хранителни вещества, за да се хранят космените фоликули, които задържат живата част от косата, насърчавайки растежа и. Това, което се казва, също така се нуждае от средство, което да спомогне за разпространението му, в противен случай може да се окажете само с лепкава бъркотия, така че рецептите включват и други естествени съставки, които ви помагат да възстановите сухата коса до здраве и блясък от скалпа.

 

1. Само пчелен мед

Тази рецепта съдържа само мед и вода, нищо допълнително добавено или необходимо!

Ще ви трябва - ¼ чаша натурален пчелен мед и чиста вода.

Начин на употреба:

Смесете около ¼ чаша натурален пчелен мед с достатъчно количество прясна вода, за да го разредите до точката, където можете да го разнесете около косата си ( горе-долу на лъжица мед, лъжица вода). Или количеството на маската зависи от това колко коса имате - можете да увеличите количеството мед, ако имате нужда или да го намалите. Когато сте готови, нанесете, както нанасяте балсам(на влажна коса) и оставете да престои за 30 минути. Изплакнете добре с топла вода.

 

2. Пчелен мед и ябълков оцет

Ябълковият оцет се добавя тук, тъй като оставя косата с прекрасен блясък и действа като естествен кондиционер.

Ще ви трябва – около ¼ чаша натурален пчелен мед и 10 супени лъжици ябълков оцет.

Начин на употреба: Смесете медът и оцета и отново нанесете, както нанасяте балсам(на влажна коса) и оставете да престои за 15 минути.  Изплакнете с топла вода.

 

3. Пчелен мед и зехтин(студено пресован)

Маслиновото олио е сред най-популярната съставка в домашните маски. Зехтинът е богат на витамин А, Е, хлорофил, флавоноиди и е източник на мастни киселини, които са от съществено значение за подобряване на структурата на кожата и косата. Той прекрасно се справя с проблемната и суха коса.

Ще ви трябва – ½ чаша натурален пчелен мед и ¼ чаша зехтин.

Начин на употреба: Смесете медът и зехтина, като затоплите сместа леко, ако имате нужда(ако медът е кристализирал, затоплете на водна баня, като температурата на водата да не надвишава 38-40 градуса) и нанесете по цялата дължина на косата, увийте с шапка и оставете да действа поне 30 минути. След това си измийте, както обикновено косата.  

 

4. Мед и кокосово масло

Кокосово масло, подобно на зехтина, помага за овлажняване на космите и корените на косата, но добавя и малко повече блясък, а и е малко по-леко. Кокосовото масло е пълно с хранителни вещества и е един чудесен начин да направите косата си мека, здрава и сияйна.

Ще ви трябва – ¼ чаша мед и 3 супени лъжици леко затоплено кокосово масло.

Начин на употреба: Смесете добре кокосово масло и меда. Нанесете върху влажна коса и ставете маската да действа за 10 минути, след което изплакнете с обилно топла вода.

 

Голяма част от това, което виждате в магазините е просто различно съотношение на същите неща с различни аромати. Но използвайки натурален пчелен мед и другите натурални продукти, вие знаете какво точно получавате.

 

Съвети за използване на мед във вашата коса

- Използвайте истински пчелен мед, избягвайте продуктите с етикет мед от големите магазините, защото често те нямат същите предимства.

- Опитайте да добавите малко мед към вашия обикновен шампоан или балсам, ако не искате да правите отделно лечение.

-Съобразете се с вида на косата, която имате. Нанасянето на мазнина и пчелен мед върху тънки, коси, които са склонни омазняване, вероятно ще има обратен ефект.

-Не е необходимо да използвате тези маски ежедневно. Веднъж или два пъти седмично е напълно достатъчно.

-И... Бъдете търпеливи. Нанасянето на мед върху повредената и суха коса няма да я възстанови до перфектно състояние веднага.

ПЧЕЛЕН ДАР