ВОСЪЧНИ СВЕЩИ

Пчелите са безкрайно полезни за опрашването на цъфтящата растителност, даряват ни с безкрайно ценни пчелни продукти, в което число е и пчелният восък. Пчелният восък е плод е на восъчните жлези на пчелите и служи за запечатване на килийките в пчелната пита - там, където се събира медът. Пчелният восък има лечебни, регенериращи и разкрасяващи свойства.

Свещите от пчелен восък се произвеждат като страничен продукт от преработката на меда в пчеларска ферма ПЧЕЛЕН ДАР. Добиваме восъка за свещи от восъчните капачета (разпечатки), с които е запечатан меда,  така получаваме чист, красив и златист восък с отличителен, но много фин натурален аромат на пчелен мед.

Ние произвеждаме всички наши свещи и следователно можем да гарантираме за точния им състав – само 100% чист пчелен восък, и то от БИО сертифицирани пчелини. Използваме традиционни техники за производството на свещи и правим малки партиди на ръка от фин качествен пчелен восък, комбиниран единствено и само с памучни фитили. Процесът на изработването на една восъчна свещ отнема от 12 до 24 часа( в зависимост от големината и), за да бъде процесът на охлаждане на пчелният восък естествен, да протече бавно и стабилно. Свещите от пчелен восък ПЧЕЛЕН ДАР са подходящи за подарък, украса за всеки и особено за хора ценящи натуралните продукти и ръчната изработка. Освен това свещите от пчелен восък имат и редица предимства: 

  • свещите от пчелен восък създават неподражаем уют, а уханието на восък и мед, действа релаксиращо върху организма;
  • свещите от пчелен восък, често се използват като част от сложната ароматерапия за лечение на нервни разстройства, безсъние и тревожност;
  • свещите от пчелен восък горят чисто и не отделят сажди, отделят отрицателни йони, които премахват прах, миризми и други замърсявания и помагат за активно почистване на въздуха;
  • свещите от пчелен восък са натурални и не предизвикват алергии.

Изберете си от нашите ръчно изработени свещи от 100% биологичен пчелен восък – направени с любов и желание, да носят радост и светли мигове.