Свежа САЛАТА с НАХУТ, МЕД и МЕДЕН ОЦЕТ

Салатите са традиционни за българската трапеза. Те са хубаво нещо, поднесено обикновено като предястие и има много и различни варианти. Приготвят се основно от пресни зеленчуци и се сервират овкусени с някакъв вид сос или дресинг. Разнообразието от продукти е огромно и видовете салати са безброй.

Днес ви представяме една изключително свежа салата с нахут, мед и разбира се меден оцет.

Нахута е богат източник на витамини, минерали и фибри, той може да предложи различни ползи за здравето, като: подобряване на храносмилането, поддържане на здравословно тегло и намаляване на риска от няколко заболявания. Освен това е и с високо съдържание на протеини, което го прави отличен заместител на месото във вегетарианските и веганските диети.

Пчелният мед има тонизиращо въздействие върху храносмилателната система, сърдечната дейност и повишава имунитета. Пчелният мед е без мазнини, не повишава холестерола в кръвта, регулира обмяната на веществата и способства разграждането на мазнините.

Меденият оцет е продукт, който е запазил ценните хранителни качества на меда. Той има редица ползи за здравето: възстановява pH баланса в тялото и помага при усвояването на хранителни вещества, подпомага кръвообращението, подхранва и подмладява кожата, чудесен е за скалпа, притежава антисептични свойства, които помагат в борбата с микробите и бактериите.

А за приготвянето на тази Свежа САЛАТА с НАХУТ, МЕД и МЕДЕН ОЦЕТ е необходимо съвсем малко.

Съставки:

1 малка маруля, 1 домат, ½ краставица, 150г-200г нахут

Дресинг: 1 с.л. зехтин, 2с.л. меден оцет, 1с.л. пчелен мед, 1ч.л. горчица и 2 щипки сол.

Приготвяне:

Нарязвате зеленчуците, смесвате ги и гарнирате с дресинга.

Когато сервираме тази салата на наши гости, не я овкусяваме, за да може всеки да си я гарнира пожелание. Лично ние е предпочитаме с много дресинг.

Да ви е вкусно!

 

ПЧЕЛЕН ДАР

 

*Информацията, публикувана или предоставена на сайта www.pchelendar.com е само с информационна цел и не е предназначена да замени медицински съвети или рецепти. Освен това ползите могат да варират в зависимост от вашата възраст, метаболизъм, здраве и начин на живот.