Кисело мляко с мед, прашец, къпини и малини

Един от любимите ни десерти е кисело мляко с мед и пресни плодове. Хубаво да си имаш село... природа, спокойствие, тишина и изобилие от истинска натурална храна. Ето с какво се върнахме този уикенд от там - вкусни малини и къпини, които сами набрахме и невероятно гъсто овче мляко, закупено от местната ферма. И както си му е редът -  домашно кисело мляко с мед и плодовете чудо. Добавихме и пчелен прашец – получи се превъзходен десерт. Опитайте и вие :) 

Съставки (за 4/6 порции):

1 буркан домашно овче кисело мляко  

150г-200г малини

150г-200г къпини

50г пчелен мед

4 ч.л пчелен цветен прашец.

Приготвяне: Към киселото мляко се добавя прашецът и се разбърква (*препоръчително е поне 2ч. прашецът да престои в млякото, ние го добавяме вечерта, а на следващия ден правим десерта). Полученото се разпределя в купички гарнира се с къпините и малините и се залива обилно с мед.

Кисело мляко и медът са два продукта с широко приложение. Твърди се, че притежават лечебни свойства, които при съчетание се превръщат в отлично средство срещу наднормено тегло. Пчелният прашец съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм, а къпините и малините са плодовете, в които има най-високо съдържание на антиоксиданти и са особено богати на витамини. Е, резултатът – божествено вкусен десерт, задоволяващ нуждите на организма от захари без да се налага да броим калории.

ПЧЕЛЕН ДАР