Рецепти на Ванга с мед

Всички знаем за Ванга и за рецептите, които е давала на хората. Пророчицата е помогнала на стотици болни хора, връщайки им здравето. Наследството от съвети и рецепти за здраве, което имаме от баба Ванга е истинско богатство.

Медът се счита за универсално лекарство, което може да ви помогне при най-различни болежки. В комбинация с различни билки и продукти става особено ефикасен.

Ето няколко рецепти на Ванга с мед.

При алергия - 1 ч.л. сух пелин се накисва за 1 вечер в 1 ч.ч. студена вода. На следващата сутрин се прецежда и се пие 3 пъти на ден след ядене по 1 с.л. с малко мед. За деца - по 1 ч.л. За профилактика - да се пие по 1 чаша пелиново вино, особено през пролетта.

Ако страдате от безсъние - Болният да взема по 1 с.л. мед всяка вечер преди сън.

При болки в гърба - Да се намаже гърбът с мед и чрез масаж да се изтегли кожата.

При тежък бронхит - една малка лъжичка счукан хардал, размесен с мед.

За задух - Смесват се по 200 гр. мед, зехтин и гроздова ракия. 3 пъти дневно се пие по една ракиена чашка.

Ако имате силна кашлица  - 4 ореха с черупките, 1 супена лъжица цвят от бъз, 1 супена лъжица пчелен мед се варят в половин литър вода. Болният да пие след прецеждане по супена лъжица 3 пъти на ден.

Много силна простуда може да излекувате, като направите пластир от 10 листа изсушен и стрит тютюн, мед и силна ракия. Пластирът се залепва на кръста да престои 1 нощ. При нужда се повтаря.

Източник: книгата "Ванга - съвети за живот и здраве"

ПЧЕЛЕН ДАР